Nová zelená úsporám Light – finanční pomoc na zateplení domu pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy.

V pondělí 9. ledna 2023 v 10.00 hodin se otevřel příjem žádostí o dotace z dotačního programu Nová zelená úsporám Light.

Dotace na rychlé renovace domů jsou určeny seniorům a domácnostem pobírajícím příspěvek na bydlení. Zájemci si mohou požádat až o 150 tisíc korun na zateplení fasády, střechy, stropů a podlah, na výměnu oken a vchodových dveří. Finanční prostředky mohou získat zálohově a na realizaci úsporných opatření pak mají celý rok. Žádat lze i zpětně na opatření uskutečněná po 12. září 2022.

Žádosti budou přijímány elektronicky prostřednictvím Agendového informačního systému Státního fondu životního prostředí ČR.

Každému žadateli je k dispozici poradenská síť Místních akčních skupin a konzultačních středisek EKIS, které ho provedou celým procesem vyřízení dotace. Proškolení specialisté pomohou s výběrem vhodných opatření, s podáním žádosti i s doložením realizace.

Více informací o dotacích z NZÚ light i o tom, komu jsou určeny, najdou zájemci na stránce Nová zelená úsporám Light  https://novazelenausporam.cz/nzu-light/